Centrul de resurse electronice

 • Sexualitatea la adolescentele HIV pozitive

   

  Sexualitatea este modul în care o persoana experimenteaza apartenenta la unul dintre sexe.

   
 • Efectul terapiei antiretrovirale asupra riscului de transmitere sexuala a infectiei HIV si a suprainfectarii

   

  Ultimului deceniu a inregistrat progrese substantiale in dezvoltarea tratamentului antiretroviral (ART), medicamente utilizate in combinatie pentru a reduce replicarea virusului HIV si tratamentul persoanelor infectate cu HIV. Din cauza acestor medicamente, multe persoane infectate cu HIV sunt in masura sa reduca nivelurile de virus in sange (incarcatura virala) la niveluri nedetectabile. Datele sugereaza ca persoanele infectate cu HIV cu incarcatura virala nedetectabila sunt mai putin infectioase, si poate fi mai putin susceptibile de a transmite HIV prin contact sexual.

   
 • UNAIDS solicita eliminarea virtuala a transmiterii HIV de la mama la fat pana in 2015

   

  UNAIDS este o societate unita inovatoare a Organizatiei Natiunilor Unite, care uneste eforturile si resursele Secretariatului UNAIDS si a altor zece organizatii din sistemul ONU, ca replica la problemele cauzate de SIDA.

   
 • O noua speranta pentru stoparea transmiterii HIV

   

  Fara a fi aproape de descoperirea unui vaccin impotriva SIDA, cercetatorii se declara totusi increzatori in posibilitatea de a rezolva problema contaminarii - din cauza careia mor anual in jur de 2 milioane de oameni , tratandu-i pe seropozitivi cu antiretrovirale, potrivit unei comunicari prezentate sâmbata, 20 februarie 2010, la reuniunea American Association for the Advancement of Science (AAAS)

   
 • HIV/SIDA in Romania - Trecut, prezent si viitor

   

  Uniti pentru copii, Buletinul Informativ trimestrial nr 3 din 2009 al UNICEF Romania, prezinta ca tema centrala experienta Romaniei in domeniul HIV / SIDA si speranta data tinerilor ce traiesc cu acest virus.