Manual de consiliere pentru sanatatea reproducerii adresata persoanelor HIV-pozitive, partea I

 
Manual de consiliere pentru sanatatea reproducerii adresata persoanelor HIV-pozitive, partea I

Fisiere atasate

Acest manual a fost dezvoltat pentru a asigura furnizorilor de servicii medicale pregatirea necesara oferirii unui raspuns eficient pacientilor HIV+ care solicita consultatii in domeniul sanatatii reproducerii si planificarii familiale.

Manualul are obiective de invatare atat in domeniul cunostintelor, cat si in cel al deprinderilor clinice necesare asigurarii calitatii serviciilor pentru o categorie de pacienti cu nevoi speciale. Domeniul sanatatii reproducerii la pacientii HIV+ este intr-o schimbare rapida si din acest motiv furnizorii implicati trebuie sa fie la curent cu recomandarile internationale si nationale cele mai recente.

Acest manual isi propune sa dezvolte in randul participantilor o serie de comportamente noi, necesare unei relatii eficiente cu persoanele HIV+. Pentru inducerea modificarilor de comportament, participantii vor fi expusi pe parcursul atelierului la experiente de invatare in domeniul cunostintelor, atitudinilor, abilitatilor si deprinderilor.

Manualul a fost dezvoltat de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala in colaborare cu Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals".