SIDA -Studiu - Privire de ansamblu

 
SIDA -Studiu - Privire de ansamblu

Fisiere atasate

In intreaga lume, 42 de milioane de persoane sunt infectate cu virusul HIV , adica, aproape de sase ori populatia Londrei. Mai mult de doua treimi dintre acestea traiesc in Africa Sub-Sahariana, unde, in tarile cele mai afectate, un adult din trei este seropozitiv. La nivel mondial, 14.000 de oameni se imbolnavesc de SIDA in fiecare zi si exista temeri ca virusul HIV va face ravagii si in Asia.
Prezicerea viitoarei raspandiri globale a virusului HIV este o sarcina extrem de dificila si foarte putine studii se incumeta sa o faca. Aceasta analiza realizata de serviciile secrete americane a avut in vedere cateva dintre tarile in care se asteapta o crestere accentuata a infectarilor cu HIV. Studiul, care a avut in vedere doar tarile sarace si cu venituri mijlocii, a conchis ca gestionarea timpului este cruciala, daca aplicarea acestor masuri va fi intarziata cu trei ani, atunci doar jumatate din numarul cazurilor de infectare vor fi prevenite.. Studiul a incercat sa estimeze numarul seropozitivilor in 2010. Natiunile Unite au prezis evolutii similare, estimand ca in 2010 China va avea 10 milioane de cazuri, iar India 20-25 de milioane.

Concluzia acestui studiu este ca din cele 45 de milioane de infectari prognozate pentru 2010, 29 de milioane ar putea fi prevenite prin implementarea imediata, la nivel mondial, a unui set de masuri de preventie si de ingrijire folosite, deja, cu succes in diverse proiecte in intreaga lume.


http://www.bbc.co.uk/romanian/specials/2035_aids_biology/page6.shtml