Centrul de resurse electronice

 • Codul de Practica al OIM privind HIV/SIDA si lumea muncii

   

  Codul Organizatiei Internationale a Muncii enunta mai multe principii fundamentale, cum ar fi recunoasterea HIV/SIDA ca problema care priveste locul de munca, nediscriminarea la angajare si la locul de munca, egalitatea intre barbati si femei, necesitatea testarii HIV si a confidentialitatii, dialogul social, prevenirea, precum si ingrijirea si sprijinul, ca baza pentru combaterea epidemiei la locul de munca.

   
 • Consiliere pentru testarea HIV

   

  Acest material are rolul de a invãta personalul care lucreazã in centrele de consiliere si testare HIV sau care lucreazã in alte servicii medicale in cadrul cãrora se oferã consiliere in vederea testãrii, cum sã desfãsoare o sesiune de consiliere privind prevenirea infectiei cu HIV, conform unui protocol standardizat.

   
 • Ghid de bune practici privind relatarea despre HIV/SIDA

   

  De ce ar trebui sa le pese jurnalistilor de oamenii afectati de HIV-SIDA. Pentru ca reprezentantii mass-media pot fi o forta incredibila in lupta cu HIV-SIDA.

   
 • Codul de Practica al OIM privind HIV/SIDA si lumea muncii

   

  Codul de practica privind HIV/SIDA si lumea muncii trebuie sa devina un instrument care sa contribuie la prevenirea raspandirii epidemiei, la reducerea impactului sau asupra lucratorilor si familiilor acestora, precum si la asigurarea protectiei sociale necesare pentru ca acestia sa poata face fata maladiei.

   
 • Ingrijirea nutritionala a persoanelor HIV pozitive

   

  Ingrijirea nutritionala a persoanelor HIV pozitive cuprinde informatii referitoare la : Dieta si nutritia pentru functionarea in conditii optime a imunitatii , Greutatea, boala si moartea, Diareea cronica, Complicatiile orale si esofagiene, Managementul nutritional, Alimentatia defensiva, Alcoolismul,Infectia HIV la femei, nou nascuti si copii.