Centrul de resurse electronice

 • Criterii medicale de eligibilitate pentru utilizarea metodelor contraceptive de catre clientii cu HIV/SIDA

  • 16.03.2009
  • ·Contraceptie
  • ·Family Health International (FHI)
   

  Instrument de lucru pentru a determina daca un client HIV-pozitiv poate initia utilizarea unei metode contraceptive.

   
 • Efecte secundare ale terapiei

   

  Obiectivul acestei brosuri este acela de a veni în ajutorul tuturor acelora care utilizeazã medicamente împotriva HIV, pentru a obtine mai mult de la tratament, mai mult de la relatia cu doctorul lor si cu ceilalti profesionisti în problemele de sãnãtate, pentru a obtine o îngrijire medicalã mai bunã, a-si ameliora sãnãtatea si, lucrul cel mai important, a se bucura de o calitate mai bunã a vietii.

   
 • HIV si sarcina

   

  Scopul acestei brosuri este de a va ajuta sã obtineti cele mai bune rezultate în tratamentul HIV pe care îl urmati, dacã doriti sã ramîneti însãrcinatã sau pe parcursul perioadei de sarcinã. Sperãm ca informatiile cuprinse aici vã vor fi de folos în toate etapele înainte de sarcinã, în timpul sarcinii si dupã sarcinã. Ele va pot ajuta si dacã ati început un tratament anti-HIV, dar si dacã nu v-ati hotarît încã sã o faceti.

   
 • Date Statistice HIV/SIDA 2008

   

  Organizatia Mondiala a Sanatatii a publicat datele statistice epidemiologice HIV/SIDA pentru Romania pentru anul 2008, bazate pe multipli indicatori printre care indicatori demografici, socio-economici cat si comportamentali.

   
 • Manual Clinic TBC / HIV

   

  Aceasta carte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii este un scurt rezumat al caracteristicilor HIV si TBC, cat si influentele reciproce intre cele doua. Accentul este pus in special asupra problemelor clinice ale diagnosticarii si managementului, atat la adulti cat si la copii. Contine deasemeni un scurt rezumat al altor boli asociate cu HIV care sunt intalnite in pacientii TBC / HIV. Este o resursa utila pentru ghiduri de consiliere, o componenta esentiala in managmentul TBC / HIV.