Centrul de resurse electronice

 • Studiu privind discriminarea fata de persoanele infectate cu HIV

   

  Studiul a urmarit obtinerea unei imagini generale asupra discriminarii percepute de persoanele infectate cu HIV, precum si a situatiilor in care persoanele afectate de HIV considera ca au fost discriminate.

   
 • SIDA -Studiu - Privire de ansamblu

   

  In intreaga lume, 42 de milioane de persoane sunt infectate cu virusul HIV. La nivel mondial, 14.000 de oameni se imbolnavesc de SIDA in fiecare zi. Concluzia prezentului studiu este ca din cele 45 de milioane de infectari prognozate pentru 2010, 29 de milioane ar putea fi prevenite prin implementarea imediata, la nivel mondial, a unui set de masuri de preventie si de ingrijire folosite, deja, cu succes in diverse proiecte in intreaga lume.

   
 • Consiliere rapida in Utilizarea de medicamente antiretrovirale pentru tratarea femeilor insarcinate si prevenirea infectiei HIV.

   

  Acest ghid de consiliere rapida reprezinta cea mai noua revizuire si sinteza a dovezilor existente, realizata in noiembrie 2009, de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), cu privire la utilizarea de medicamente antiretrovirale pentru tratarea femeilor insarcinate si prevenirea infectiei HIV.

   
 • Codul de Practica al OIM privind HIV/SIDA si lumea muncii

   

  Codul Organizatiei Internationale a Muncii enunta mai multe principii fundamentale, cum ar fi recunoasterea HIV/SIDA ca problema care priveste locul de munca, nediscriminarea la angajare si la locul de munca, egalitatea intre barbati si femei, necesitatea testarii HIV si a confidentialitatii, dialogul social, prevenirea, precum si ingrijirea si sprijinul, ca baza pentru combaterea epidemiei la locul de munca.

   
 • Discriminare si Stigmatizare HIV

   

  Discriminarea si stigmatizarea persoanelor infectate cu HIV se dovedesc a fi poate cele mai dificile obstacole intampinate de programele de prevenire a infectiei HIV.