Centrul de resurse electronice

 • CONTRACEPTIA SI HIV

   

  Utilizarea metodelor contraceptive ajuta la prevenirea unei sarcini, dar nu toate metodele protejeaza si impotriva infectiei cu HIV. CONTRACEPTIA SI HIV vine cu o prezentare a metodelor contraceptive, punctind totodata informatiile, la zi, legate de persoanele HiV pozitive.

   
 • Consiliere pentru testarea HIV

   

  Acest material are rolul de a invãta personalul care lucreazã in centrele de consiliere si testare HIV sau care lucreazã in alte servicii medicale in cadrul cãrora se oferã consiliere in vederea testãrii, cum sã desfãsoare o sesiune de consiliere privind prevenirea infectiei cu HIV, conform unui protocol standardizat.

   
 • Ghid de bune practici privind relatarea despre HIV/SIDA

   

  De ce ar trebui sa le pese jurnalistilor de oamenii afectati de HIV-SIDA. Pentru ca reprezentantii mass-media pot fi o forta incredibila in lupta cu HIV-SIDA.

   
 • Codul de Practica al OIM privind HIV/SIDA si lumea muncii

   

  Codul de practica privind HIV/SIDA si lumea muncii trebuie sa devina un instrument care sa contribuie la prevenirea raspandirii epidemiei, la reducerea impactului sau asupra lucratorilor si familiilor acestora, precum si la asigurarea protectiei sociale necesare pentru ca acestia sa poata face fata maladiei.

   
 • Advocacy pentru reducerea stigmatizarii si discriminarii PLWHA 2008

   

  Peste 7000 de copii infectati cu HIV in sistemul sanitar din perioada comunista ajung acum la varsta maturitatii, moment in care apare nevoia de integrare in comunitate a lor, de integrare sociala si profesionala. In acest demers al lor ei se confrunta cu multe piedici in directia integrarii lor in comunitate, cu discriminarea si stigmatizarea pe criteriul HIV/SIDA.