Centrul de resurse electronice

 • Ghid HIV / SIDA pentru Jurnalisti

   

  Persoanele afectate de HIV/SIDA sunt nevoite sa lupte zi de zi cu boala si cu societatea, cel mai adesea neavand nici un aliat. Purtatori de cuvant le-au fost in toti acesti ani organizatiile neguvernamentale si, nu de putine ori, presa. Acest ghid este rezultatul unui lung sir de experiente. In multii ani de activitate in care am invatat sa fim alaturi de persoanele afectate de HIV

   
 • Raport de Evaluare Intermediara a Strategiei Nationale HIV/SIDA 2004-2007

   

  Monitorizarea Strategiei Nationale este un proces evolutiv care urmareste identificarea unor obiective realiste si masurabile pentru dezvoltarea unor programe eficiente de combatere a HIV/SIDA in Romania. Prezentul raport contine rezultatele monitorizarii progreselor inregistrate in cele trei arii de actiune indicate de Strategia Nationala pentru Supravegherea, Controlul si Prevenirea Cazurilor de Infectie HIV/SIDA1: 1. Prevenirea transmiterii HIV; 2. Accesul la servicii de tratament, ingrijire, suport psihologic si social pentru persoanele infectate HIV sau bolnave de SIDA precum si pentru grupurile vulnerabile; 3. Supravegherea evolutiei infectiei HIV si a factorilor de risc asociati.

   
 • Doza de efavirenz redusa este sigura si eficienta la pacientii care au un nivel ridicat al acestui medicament in sange

   

  Dozele de efavirenz pot fi reduse in siguranta la pacientii care au o concentratie mare de medicament in sange,

   
 • Date statistice HIV/SIDA 2009

   

  Acest articol cuprinde ultimele statistici publicate de UNAIDS in noiembrie 2009 referitoare la HIV / SIDA , date valabile pentru sfirsitul anului 2008.

   
 • Sarcina la persoanele HIV Pozitive

   

  Femeile HIV-pozitive, ca orice alte femei, pot dori sa aiba copii. Este important insa, sa se explice, atit femeii HIV-pozitive cit si cuplului, care sunt optiunile disponibile si de ce nu este recomandata aparitia unei sarcini la aceste femei.