Atelier de consiliere a persoanelor HIV-pozitive in domeniul sanatatii reproducerii

  • 11.03.2009
 

Atelierul se adreseaza personalului medical, in special medicilor de planificare familiala, medicilor de obstetrica-ginecologie si celor de familie si in general tuturor furnizorilor de servicii medicale care ofera servicii persoanelor HIV-pozitive. Scopul atelierului este de a creste accesul persoanelor seropozitive la servicii de planificare familiala si sanatatea reproducerii.

La sfarsitul atelierului fiecare participant va avea cunostintele, atitudinile si abilitatile necesare punerii in practica a unor sarcini in urmatoarele domenii cheie:

- sa ajute clientii HIV-pozitivi sa isi evalueze nevoile pentru informatii si servicii in domeniul sanatatii sexuale si a reproducerii;
- sa ofere informatii si servicii in domeniul sanatatii sexuale si a reproducerii adecvate varstei, nevoilor si problemelor specifice clientilor HIV-pozitivi;
- sa sprijine clientii HIV-pozitivi in luarea unor decizii informate privind sexualitatea si reproducerea;
- sa ajute clientii HIV-pozitivi sa dezvolte deprinderile necesare punerii in practica a acestor decizii.

Participantii la acest atelier vor oferi ulterior servicii de sanatatea reproducerii persoanelor HIV-pozitive care se adreseaza unitatilor in care lucreaza acestia. Aceste servicii vor fi promovate prin interemediul sitului www.poztihiv.ro, prin Centrele de testare voluntara, ONG-urile implicate in domeniul HIV/SIDA, Spitalele de Boli Infectioase si alte unitati medicale carora li se adreseaza persoanele HIV-pozitive.

Acest atelier este organizat in cadrul proiectului "Instruirea furnizorilor medicali si a educatorilor intre egali in scopul acordarii de suport persoanelor seropozitive" finantat de Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei prin Fundatia Romanian Angel Appeal.