Campania 15 and Counting

  • 30.06.2009
 

CE ESTE "15 AND COUNTING"?

Acum 15 ani, in 1994, cu ocazia Conferintei Internationale pentru Populatie si Dezvoltare (International Conference on Population and Development - ICPD) de la Cairo, 179 de guverne, printre care si cel al Romaniei, au consimtit asupra unui Program de Actiune (PA) motivant si cu repere pentru viitor, care viza crearea unui sistem de acces universal la servicii, educatie si informatii despre sexualitate si reproducere pentru toti oamenii, pana in anul 2015.

15andCounting semnaleaza guvernelor faptul ca au mai ramas doar 5 ani pentru a-si indeplini aceasta obligatie.

15andCounting este o campanie care urmareste imbunatatirea accesului la informatie, educatie si servicii in domeniul sexualitatii si reproducerii, indiferent de varsta, sex sau domiciliu.

15andCounting este un program care se desfasoara simultan in 160 de tari membre IPPF si care urmareste crearea unei retele mondiale de tineri care sunt pregatiti sa lupte impreuna pentru respectarea drepturilor lor de a avea acces la informatii si servicii de calitate privind sexualitatea si reproducerea.

DE CE ACUM?

Cei aproximativ 1.5 miliarde de tineri nascuti in 1994, generatia ICPD, implinesc anul acesta 15 ani. Ei formeaza cea mai mare cohorta de oameni tineri care au existat vreodata pe pamant. Acesti tineri au dreptul fundamental de a beneficia de informatii si servicii de calitate despre sexualitate si sanatatea reproducerii. La 15 ani dupa ICPD prea multe guverne nu si-au tinut promisiunile facute la Cairo. Acest lucru pune in pericol vietile si sanatatea a zeci de milioane de tineri.

Au mai ramas doar 5 ani in care viziunea ICPD poate deveni realitate. Tinerii trebuie sa determine guvernele sa se mobilizeze pentru indeplinirea Planului de Actiune. In cazul in care guvernele nu isi indeplinesc aceasta promisiune, tinerilor le va fi respins accesul la serviciile si informatiile de mare importanta pentru sanatatea si starea lor de bine.


ALATURA-TE LOR, JOACA SI TU UN ROL!Petitia Count Me In


Petitia va fi prezentata Secretarului General al Organizatiei Natiunilor Unite, ca demers pentru a convinge guvernele sa promoveze, protejeze si sa indeplineasca promisiunile de a imbunatatii accesul si calitatea serviciilor de sanatate sexuala si a reproducerii pentru toti tinerii din intreaga lume.

Cine a initiat acesta campanie?

15andCounting este o campanie initiata de International Planned Parenthood Federation - IPPF (Federatia Internationala de Planificare Familiala) o federatie a asociatiilor non-guvernamentale din 176 de tari. IPPF este lider global in oferirea de servicii si incurajarea respectarii dreptului de acces la servicii si informatii de sanatate sexuala si a reproducerii. Accentul strategic IPPF este de a lucra direct cu tinerii si de a le oferi acestora servicii bazate pe nevoile lor reale.